Ο λόγος που απολαμβάνουμε τις…Ομάδες ειτε είναι  εβδομαδιαίες με σκοπό την αυτογνωσία,  είτε  ακόμη  και όταν σχηματίζονται αυθόρμητα σε ένα σεμινάριο, μια ομιλία με ερωτήσεις  από την έναρξη της…

« Ξέρουμε τι είμαστε, αλλά δεν ξέρουμε τι θα μπορούσαμε να είμαστε…»

William Shakespeare

Κάποιος έγραψε για τις ομάδες των ανθρώπων ότι…

« Σε γνωρίζουν με τον εαυτό σου οι ομάδες, σε κάνουν να καταλάβεις ότι ο άνθρωπος μόνος του, δεν μπορεί να πετύχει όλα όσα θέλει. Μα μαζί με άλλους, πραγματικά μαζί, μπορεί να καταφέρεις κι αυτά, που ποτέ δεν είχες φανταστεί ότι μπορείς. Και το μαζί, όσο δύσκολο κι αν είναι, είναι πάντα ένα βήμα παραπέρα…»

Μία ομάδα αποτελείται από καθημερινούς ανθρώπους, οι οποίοι συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα.

Αυτό που προσφέρει αφορά οποιονδήποτε καθημερινό άνθρωπο, εργαζόμενο, επιχειρηματία, φοιτητή, ο οποίος δεν είναι απαραίτητο να αποσκοπεί άμεσα, στην επίλυση ενός συγκεκριμένου θέματος, αλλά στην εκπαίδευση της έμφυτης ικανότητας μας να βλέπουμε την πραγματικότητα μέσα από πολλές, διαφορετικές  ματιές  και οπτικές γωνίες.

Οι τρόποι σκέψης μας ( συγκεκριμένη σκέψη) μαθαίνονται σε μικρή ηλικίας και συνήθως έχουν συγκεκριμένα πλαίσια, τα οποία μας δυσκολεύουν να κατανοήσουμε και να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τους άλλους, ακόμη κάποιες φορές και τους δικούς μας ανθρώπους.

Με έναν εξαιρετικά ψυχαγωγικό τρόπο, με πολύ χιούμορ, και μέσα από ψυχαγωγική  ανάλυση των αλληλεπιδράσεων με τα άλλα μέλη της ομάδας, εκπαιδεύεται η αφαιρετική σκέψη και η ικανότητα να κατανοούμε πολύ περισσότερο τις επιθυμίες, ανάγκες, κίνητρα των άλλων και μέσα από τους άλλους, να βλέπουμε καλύτερα τον ίδιο τον εαυτό μας…