Βιογραφικό

Ποιος είναι ο Νίκος

Βιογραφικό

Ο Νίκος Βακόνδιος  γεννήθηκε στην Αθήνα. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου από το 2004. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής Doctors Hospital.

Σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου πρώτευσε στις κατατακτήριες εισαγωγικές εξετάσεις για το αντίστοιχο τμήμα Ψυχολογίας.

Η αρθρογραφία του επί ένα χρόνο σε κυριακάτικη εφημερίδα, όπως και σε επιστημονικά ή μηνιαία περιοδικά, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από την νευροψυχολογία ως τα ψυχολογικά διηγήματα.

Έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος-πραγματογνώμων ως ψυχολόγος σε δικαστικές υποθέσεις.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό, υπηρέτησε ως ψυχολόγος την πανεπιστημιακή πρακτική του άσκηση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας και στο Γραφείο πρόληψης Ψυχικής Υγείας όπου απέκτησε εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα της ψυχικής υγείας.

Εργάστηκε επί τρία χρόνια με επιτυχία στον τομέα των διατροφικών διαταραχών, ψυχογενούς βουλιμίας / ανορεξίας και γενικότερα πάνω στο αντικείμενο της αυξομείωσης του σωματικού βάρους και της συναισθηματικής διάθεσης του καθημερινού ανθρώπου, με ατομικές συνεδρίες, ομιλίες, σεμινάρια.

Έχοντας εκπαιδευθεί  κοντά σε ψυχίατρο-νευρολόγο ψυχοθεραπευτή με κεντρικό άξονα τη γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και την ψυχοδυναμική προσέγγιση, και συνεργαστεί συχνά με νευρολόγους ιατρούς, εργάζεται σε ένα ενοποιητικό πλαίσιο που ενσωματώνει τις διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις σε ένα ενιαίο ολοκληρωμένο σύστημα οπτικής του ανθρώπινου ψυχισμού.

Σήμερα επαγγελματικά ασχολείται με όλο το φάσμα της ψυχολογίας που αφορά τη ζωή του καθημερινού ανθρώπου, άγχος, θλίψη, συναισθηματική διάθεση, ψυχοσωματικά συμπτώματα, ψυχοσεξουαλικές διαταραχές, ανθρώπινες σχέσεις, ομαδικές συνεδρίες, ομιλίες και σεμινάρια.

Από τον Μάρτιο του 2021 εργάζεται στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Τηλεφωνήστε για ραντεβού

Στοιχεία Επικονιωνίας

Έχεις Ερωτήσεις;