Βιογραφικό

Ποιος είναι ο Νίκος

Βιογραφικό

Ο Νίκος Βακόνδιος είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/κης, νευροψυχολογικής κατεύθυνσης, πρωτεύοντας στις εισαγωγικές κατατακτήριες εξετάσεις για τη συγκεκριμένη σχολή.

Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου από το έτος 2004. Κατά τη διετή θητεία του στο Πολεμικό Νσυτικό, υπηρέτησε ως ψυχολόγος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας και στο γραφείο Πρόληψης Ψυχικής Υγιεινής.

Εκεί εκπαιδεύθηκε σε όλο το φάσμα της ψυχολογίας της ζωής του καθημερινού ανθρώπου, και ειδικότερα στο άγχος, κρίσεις πανικού, φόβους και φοβίες, αλλαγές της συναισθηματικής διάθεσης, και γενικότερα τη δυναμική της ανθρώπινης προσωπικότητας και της ικανότητας να αλλάζουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας.

Εκπαιδεύθηκε στην ελληνική εταιρία Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείες στις ομαδικές συνεδρίες. Κατά την εποπτεία του, επί πολλά έτη, εκπαιδεύθηκε και συνεργάστηκε με ιατρούς και ψυχολόγους στην ψυχοθεραπεία με κεντρικό άξονα τη γνωστικο-συμπεριφορική και ψυχοδυναμική προσέγγιση, σε ένα φάσμα καταστάσεων που περιλαμβάνει διατροφικές, ψυχοσεξουαλικές διαταραχές, άγχος, κατάθλιψη, θεραπεία ζεύγους και οικογενειακή θεραπεία, αυτοεκτίμηση-αυτοαντίληψη, και γενικότερα κάθε έκφανση της προσωπικότητας και του ψυχισμού του ανθρώπου σε εφήβους και ενήλικες.

Από το 2021 ειναι ψυχολόγος στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας (κεντρικός τομέας) με αντικείμενο την ψυχολογική εκτίμηση ζευγαριών, υποψηφίων για υιοθεσία και αναδοχή.
Επίσης, στην ίδια διεύθυνση, πραγματοποιεί σ σεμινάρια επιμόρφωσης σε υποψήφιους προς υιοθεσία και αναδοχή γονείς,με αντικείμενο την δημιουργία ψυχικής ανθεκτικότητα στα παιδιά, ως εργαλείο μια ευτυχισμένης ζωής τους ως ενήλικες.

Παράλληλα, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, ο Νίκος Βακόνδιος, διατηρεί και την ιδιότητα του Κοινωνικού Συμβούλου, από το 2021, στον ίδιο τομέα

Η αρθρογραφία του, η οποία ξεκινά από το 2008, περιλαμβάνει πολλές δημοσιεύσεις και συνεντεύξεις σε ραδιόφωνο, κυριακάτικο τύπο και τηλεόραση σε μέσα όπως το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, το Έθνος, το περιοδικό Επίκαιρα κ.α.

Τηλεφωνήστε για ραντεβού
Ραντεβού στο Doctor Anytime

Στοιχεία Επικονιωνίας

Έχεις Ερωτήσεις;